Ενημέρωση

Πρόσκληση Δ.Σ. ΔΕΥΑ Σερρών Τρίτη 9-3-2021

Πρόσκληση Δ.Σ. ΔΕΥΑ Σερρών Τρίτη 9-3-2021

Κύριοι, έχουμε την τιμή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 και του άρθρου 6 παρ. 4 του Ν.1069/80 "περί κινήτρων για την ίδρυση επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης" και τις αντίστοιχες διατάξεις του άρθρου 4 του Εσωτερικού Κανονισμού λειτουργίας και διαχείρισης της Δ.Ε.Υ.Α.Σ., να σας προσκαλέσουμε την 09-03-2021 ημέρα Τρίτη και ώρα 14:00 σε τακτική  συνεδρίαση, που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α.Σ, με τα παρακάτω θέματα:

Διαβάστε περισσότερα...
Διακοπή υδροδότησης στον Ξηρότοπο λόγω εργασιών

Διακοπή υδροδότησης στον Ξηρότοπο λόγω εργασιών Κύριο

Λόγω αναγκαίων εργασιών, στα πλαίσια του έργου «Κατασκευή νέων δεξαμενών και αγωγών μεταφοράς νερού στο Δήμο Σερρών», αύριο Τρίτη 23-2-2021 κατά τις ώρες 09:00 έως 13:00 θα σημειωθεί διακοπή υδροδότησης στον οικισμό Ξηροτόπου.  

Η υδροδότηση θ’ αποκατασταθεί σταδιακά μετά το πέρας των εργασιών.

 Ευχαριστούμε τους κατοίκους της περιοχής  αυτής για την κατανόησή τους.

 Ο Γεν. Δ/ντής

 Δρ. Σαφαρίκας Νικόλαος

 Οικονομολόγος

Διαβάστε περισσότερα...
Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του πρώην Δημάρχου Σερρών Γεωργίου Γεωργούλα

Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του πρώην Δημάρχου Σερρών Γεωργίου Γεωργούλα

Αποχαιρετούμε σήμερα έναν άνθρωπο της Αυτοδιοίκησης, που υπηρέτησε με πάθος και εντιμότητα τον τόπο του, αφήνοντας ανεξίτηλο το αποτύπωμά του.

Ο Γεώργιος Γεωργούλας θα αποτελεί υπόδειγμα ήθους και παράδειγμα προς μίμηση για όσους επιθυμούν να ασχοληθούν με τα κοινά.

Οι μεσίστιες σημαίες είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής που μπορούμε να του αποδώσουμε.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Σερραϊκής γης που θα τον σκεπάσει.

Ο Πρόεδρος

Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος

Διαβάστε περισσότερα...
Αφιερωμένο στις παραδοσιακές κρήνες το ημερολόγιο της ΔΕΥΑΣ

Αφιερωμένο στις παραδοσιακές κρήνες το ημερολόγιο της ΔΕΥΑΣ

Αφιερωμένο στις Παραδοσιακές Κρήνες των Σερρών είναι το ημερολόγιο της ΔΕΥΑΣ για το 2021, που επιμελήθηκε ο καταξιωμένος ζωγράφος Χριστόφορος Μελλίδης.

«Σκοπός της έκδοσης,  δεν είναι μόνο η ανάδειξη της ιστορικής και λαογραφικής παράδοσης του Δήμου Σερρών σε σχέση με το νερό αλλά κυρίως η υπενθύμιση της σπουδαιότητας της αδιάλειπτης μεταφοράς του υπέρτατου αγαθού της ζωής σε κάθε εστία. Αυτό είναι άλλωστε και το καθημερινό ιερό καθήκον όλων μας στη ΔΕΥΑΣ», υπογραμμίζει ο Πρόεδρός  της  κ. Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος.

Διαβάστε περισσότερα...
Οδηγίες της ΔΕΥΑΣ για την προστασία των σωληνώσεων από τον παγετό

Οδηγίες της ΔΕΥΑΣ για την προστασία των σωληνώσεων από τον παγετό Κύριο

Λόγω του παγετού που αναμένεται να επικρατήσει τις επόμενες ημέρες θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην προστασία των σωληνώσεων του σπιτιού. Πιο συγκεκριμένα:

 • Παρατηρήστε προσεκτικά πού βρίσκονται η κεντρική και οι περιφερειακές βάνες απομόνωσης (διακόπτες) του ακινήτου σας. Βεβαιωθείτε επίσης ποιος ακριβώς είναι ο δικός σας υδρομετρητής. Ελέγξτε και βεβαιωθείτε ότι όλοι οι διακόπτες του υδροδοτικού κυκλώματος ανοιγοκλείνουν και λειτουργούν ομαλά.
 • Βεβαιωθείτε ότι οι εξωτερικοί σωλήνες (σωλήνες ηλιακού θερμοσίφωνα, επιφανειακό σύστημα σωληνώσεων αυτόματου ποτίσματος, βρύσες μπαλκονιών) είναι μονωμένοι. Σε αντίθετη περίπτωση, πρέπει να φροντίσετε ώστε να μονωθούν το συντομότερο δυνατόν.
 • Απομονώστε ή καλύτερα εκκενώστε το δίκτυο του ηλιακού θερμοσίφωνα, αν πρόκειται να λείψετε για μεγάλο χρονικό διάστημα κατά την διάρκεια του χειμώνα. Παράλληλα ρυθμίστε το σύστημα θέρμανσης του ακινήτου σας, ώστε να λειτουργεί αυτόματα σε χαμηλές θερμοκρασίες.
 • Σε περίπτωση που έχετε ηλιακό θερμοσίφωνα, φροντίστε κατά την διάρκεια του παγετού (ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες) να κλείσετε την παροχή νερού προς το θερμοσίφωνα και να αδειάσετε το νερό από το σύστημα. Αν αυτό δεν είναι δυνατό, μπορείτε να αφήσετε ελάχιστα ανοικτή μια βρύση στο κύκλωμα ζεστού νερού (να στάζει). Προσοχή! Το μέτρο αυτό μπορεί να αυξήσει σημαντικά το λογαριασμό του νερού!
 • Θυμηθείτε να μην κάνετε αλόγιστη χρήση νερού για την απομάκρυνση χιονιού ή πάγου. Επίσης, προσπαθήστε να περιορίσετε τις καθημερινές δραστηριότητες που απαιτούν αυξημένη κατανάλωση νερού (όπως πλυντήρια ρούχων κτλ.)
 • Φροντίστε να ενημερωθείτε αν έχει τοποθετηθεί αντιψυκτικό από την κατασκευάστρια εταιρία ή από τον ειδικό που τοποθέτησε τον ηλιακό σας θερμοσίφωνα (περίπτωση κλειστού κυκλώματος). Αν όχι, φροντίστε να προμηθευτείτε το κατάλληλο αντιψυκτικό και τοποθετείστε το.
 • Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν μικρές διαρροές στις βρύσες ή στα καζανάκια των μπάνιων. Αν υπάρχουν, φροντίστε να τις επιδιορθώσετε άμεσα.
 • Βεβαιωθείτε ότι οι υδρορροές στα μπαλκόνια και τις ταράτσες είναι καθαρές από φύλλα και σκουπίδια για να μπορούν να λειτουργούν ομαλά.

Αν παρόλα αυτά παγώσουν οι κεντρικοί σωλήνες σας, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες:

 1. Κλείστε αμέσως τον κεντρικό διακόπτη παροχής νερού του ακινήτου και κατόπιν ελέγξτε τον υδρομετρητή σας. Αν διαπιστώσετε ότι συνεχίζει να «γράφει», αυτό σημαίνει ότι κάπου υπάρχει διαρροή (σπασμένος σωλήνας) στο δίκτυό σας. Κλείστε αμέσως το διακόπτη της κεντρικής παροχής και καλέστε έναν υδραυλικό. Ζητήστε απόδειξη ή βεβαίωση υδραυλικού για την επισκευή της διαρροής.
 2. Αν αποφασίσετε να ξεπαγώσετε τους σωλήνες, αρχίστε από το μέρος του σωλήνα που είναι κοντά στον διακόπτη έτσι ώστε η θερμοκρασιακή μεταβολή να είναι σταδιακή. Αν δεν έχετε αποτελέσματα επικοινωνήστε με έναν υδραυλικό.
 3. Ελέγξτε αν έχουν βραχεί ή διατρέχουν κίνδυνο οι ηλεκτρικές σας εγκαταστάσεις και απομονώστε τις.
Διαβάστε περισσότερα...
Πρόσκληση Δ.Σ. ΔΕΥΑ Σερρών Τρίτη 16-2-2021

Πρόσκληση Δ.Σ. ΔΕΥΑ Σερρών Τρίτη 16-2-2021

Κύριοι, έχουμε την τιμή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 και του άρθρου 6 παρ. 4 του Ν.1069/80 "περί κινήτρων για την ίδρυση επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης" και τις αντίστοιχες διατάξεις του άρθρου 4 του Εσωτερικού Κανονισμού λειτουργίας και διαχείρισης της Δ.Ε.Υ.Α.Σ., να σας προσκαλέσουμε την 16-02-2021 ημέρα Τρίτη και ώρα 14:00 σε τακτική  συνεδρίαση, που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α.Σ, με τα παρακάτω θέματα:

Διαβάστε περισσότερα...
Σε πλήρη εξέλιξη οι αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις στην περιοχή της Σιγής

Σε πλήρη εξέλιξη οι αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις στην περιοχή της Σιγής

Η αντιπλημμυρική προστασία αναδεικνύεται στην εποχή μας σε καθοριστικό παράγοντα ευημερίας και ανάπτυξης και για το λόγο αυτό θα πρέπει να προσεγγίζεται από όλους μας με τη δέουσα σοβαρότητα.

Διαβάστε περισσότερα...
Έκτακτη διακοπή υδροδότησης

Έκτακτη διακοπή υδροδότησης Κύριο

Λόγω βλάβης στο πρωτεύον δίκτυο ύδρευσης στην οδό Νικομηδείας, σήμερα Πέμπτη 04-02-2021 ως και τις 14:00’, θα σημειωθεί διακοπή υδροδότησης στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Μ. Αλεξάνδρου, Τριγλίας, Νικομηδείας, Δυτικής Θράκης και πλατείας Εμπορίου.

Διαβάστε περισσότερα...
Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος: Η μείωση της τιμής του νερού είναι ορατή όση «στάχτη στα μάτια» κι αν έχουν ορισμένοι

Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος: Η μείωση της τιμής του νερού είναι ορατή όση «στάχτη στα μάτια» κι αν έχουν ορισμένοι Κύριο

 Η Δημοτική Αρχή του Αλέξανδρου Χρυσάφη όχι μόνο τήρησε στο ακέραιο την προεκλογική της δέσμευση για μείωση της τιμής του νερού στην περιφέρεια του Δήμου μας αλλά προχώρησε σε γενναία μείωση και στην πόλη των Σερρών.

Αν ο αξιότιμος επικεφαλής της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων και διατελέσας πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ κ. Θεόδωρος Αραμπατζής ζητούσε ενημέρωση θα γλίτωνε από τον κόπο της σύνταξης μιας ανακοίνωσης που βρίθει ανακριβειών και τον εκθέτει στα μάτια των δημοτών μας.

Οι μειώσεις που ενέκρινε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΣ αλλά και η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σερρών, συμπεριλαμβανομένου και του δημοτικού συμβούλου της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων κ. Παντελή Χράπα, σε πολλές περιπτώσεις στην περιφέρεια του Δήμου όχι μόνο ξεπερνούν το μεσοσταθμικό ποσοστό μείωσης του 20% αλλά αγγίζουν το ποσοστό του 30%.

Διαβάστε περισσότερα...
Πόσιμο και ασφαλές το νερό σε Μετόχι και Βροντού

Πόσιμο και ασφαλές το νερό σε Μετόχι και Βροντού

Μετά από εκτενείς καθαρισμούς του δικτύου ύδρευσης του Μετοχίου και της Βροντούς, που είχαν ως τελικό αποτέλεσμα την υδροδότηση με κατάλληλο πόσιμο νερό, ενημερώνουμε τους κατοίκους των δύο περιοχών ότι μπορούν να χρησιμοποιούν το νερό του δικτύου ύδρευσης και για πόση. Μετά και τις σημερινές καθαρές μετρήσεις στις άνω περιοχές το νερό της ΔΕΥΑΣ είναι πλέον και πάλι απόλυτα ασφαλές στο σύνολο του δικτύου ύδρευσης του Δήμου μας.
Απόλυτη προτεραιότητα για τη ΔΕΥΑΣ αποτελεί η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.
Το επόμενο χρονικό διάστημα θα συνεχισθεί η παρακολούθηση με μετρήσεις σε όλες τις περιοχές που εντοπίσθηκαν προβλήματα στις πηγές υδροδότησης λόγω των γνωστών πρόσφατων έντονων βροχοπτώσεων.
Ευχαριστούμε όλους τους κατοίκους των εν λόγω περιοχών για την κατανόησή τους.
Ο Πρόεδρος
Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος
Διαβάστε περισσότερα...
Πόσιμο και ασφαλές το νερό στον Λευκώνα

Πόσιμο και ασφαλές το νερό στον Λευκώνα

Μετά από εκτενείς καθαρισμούς του δικτύου ύδρευσης του Λευκώνα, που είχαν ως τελικό αποτέλεσμα την υδροδότηση με κατάλληλο πόσιμο νερό, ενημερώνουμε τους κατοίκους ότι μπορούν να χρησιμοποιούν το νερό του δικτύου ύδρευσης και για πόση.
Οι πρόσφατες ακραίες σε ένταση βροχοπτώσεις που οδήγησαν στα γνωστά πλημμυρικά φαινόμενα στο νομό μας, ειδικά στην περιοχή των πηγών Μπατανίων και Μοραμόρ του Λευκώνα, όπως και στις πηγές Ορεινής και Βροντούς, είχαν σαν αποτέλεσμα -πέρα από εκτεταμένες βλάβες στους δρόμους προς τις πηγές- την εισροή φερτών υλών στις υδρομαστεύσεις των πηγών και τη μόλυνση του δικτύου ύδρευσης από μικροβιακούς παράγοντες.
Το γεγονός εντοπίστηκε άμεσα από τη ΔΕΥΑΣ και η ασφάλεια της δημόσιας υγείας επέβαλε την απαγόρευση πόσης του νερού του δικτύου μέχρι νεωτέρας. Με συνεχείς υπερχλωριώσεις και εργαστηριακές μετρήσεις σημειακών δειγμάτων νερού, αποκαθιστώντας και τις βλάβες, το δίκτυο απολυμάνθηκε πλήρως και το νερό στο Λευκώνα, όπως ήδη και στην Ορεινή, είναι πλέον απολύτως ασφαλές προς πόση. Συνεχίζεται η απαγόρευση πόσης νερού στο Μετόχι και στη Βροντού, όπου αναμένονται νέα αποτελέσματα μετρήσεων.
Ευχαριστούμε όλους τους κατοίκους των εν λόγω περιοχών για την κατανόησή τους.
Ο Πρόεδρος
Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος
Διαβάστε περισσότερα...
Κατάλληλο πόσιμο το νερό στην Ορεινή

Κατάλληλο πόσιμο το νερό στην Ορεινή Κύριο

Μετά από εκτενείς καθαρισμούς του δικτύου ύδρευσης της Τ.Κ. Ορεινής, που είχαν ως τελικό αποτέλεσμα την υδροδότηση με κατάλληλο πόσιμο νερό, ενημερώνουμε τους κατοίκους ότι μπορούν να χρησιμοποιούν το νερό του δικτύου ύδρευσης και για πόση.

 Ο Γεν. Δ/ντής

Δρ. Σαφαρίκας Νικόλαος

 Οικονομολόγος

Διαβάστε περισσότερα...
 • 1
 • 2