Ενημέρωση

Πρόσκληση Δ.Σ. ΔΕΥΑ Σερρών Τετάρτη 09-06-2021

Πρόσκληση Δ.Σ. ΔΕΥΑ Σερρών Τετάρτη 09-06-2021

Κύριοι, έχουμε την τιμή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 και του άρθρου 6 παρ. 4 του Ν.1069/80 "περί κινήτρων για την ίδρυση επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης" και τις αντίστοιχες διατάξεις του άρθρου 4 του Εσωτερικού Κανονισμού λειτουργίας και διαχείρισης της Δ.Ε.Υ.Α.Σ., να σας προσκαλέσουμε την 09-06-2021 ημέρα Τετάρτη και ώρα 12:00 σε έκτακτη   συνεδρίαση, που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α.Σ, με τα παρακάτω θέματα:

Διαβάστε περισσότερα...
Έκτακτο δελτίο Τύπου για τον οικισμό της Βαμβακιάς

Έκτακτο δελτίο Τύπου για τον οικισμό της Βαμβακιάς Κύριο

Λόγω διακοπής ηλεκτροδότησης στην Τ.Κ. Βαμβακιάς από το Δ.Ε.Δ.Η.Ε., σήμερα Τετάρτη 09-06-2021 από τις 11:00 έως τις 13:30 μ.μ., θα σημειωθούν προβλήματα χαμηλής πίεσης έως και διακοπή υδροδότησης στον οικισμό της  Τ.Κ. Βαμβακιάς.

 Η υδροδότηση θ’ αποκατασταθεί σταδιακά μετά την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

 Ευχαριστούμε τους κατοίκους της περιοχής αυτής  για την κατανόησή τους.

Ο Γεν. Δ/ντής

 Δρ. Σαφαρίκας Νικόλαος

 Οικονομολόγος

Διαβάστε περισσότερα...
Η αποκατάσταση των οικοσυστημάτων είναι η αποστολή της επόμενης δεκαετίας για ολόκληρη την ανθρωπότητα

Η αποκατάσταση των οικοσυστημάτων είναι η αποστολή της επόμενης δεκαετίας για ολόκληρη την ανθρωπότητα

Εδώ και πολύ καιρό ο άνθρωπος εκμεταλλεύεται και καταστρέφει τα οικοσυστήματα του πλανήτη μας. Κάθε τρία δευτερόλεπτα, χάνονται δασικές εκτάσεις που αναλογούν σ’ ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, ενώ τον περασμένο αιώνα η ανθρώπινη δραστηριότητα αφάνισε τους μισούς από τους υγροτόπους της γης.

Η εμφάνιση του COVID-19 έδειξε, επίσης, πόσο καταστροφικές είναι οι συνέπειες της απώλειας οικοσυστημάτων. Μειώνοντας την περιοχή του φυσικού οικοτόπου για τα ζώα, δημιουργήσαμε ιδανικές συνθήκες για την εξάπλωση των παθογόνων ιών- συμπεριλαμβανομένων των κορωνοϊών.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) θα σημάνει και την ταυτόχρονη έναρξη της Δεκαετίας των Ηνωμένων Εθνών για την Αποκατάσταση του Οικοσυστήματος (2021-2030). Μια παγκόσμια αποστολή για την αποκατάσταση δισεκατομμυρίων εκταρίων, από δάση μέχρι αγροτικές εκτάσεις, από την κορυφή των βουνών έως το βυθό της θάλασσας.

Μόνο με υγιή οικοσυστήματα μπορούμε να βελτιώσουμε τη ζωή των ανθρώπων, να αντισταθμίσουμε την κλιματική αλλαγή και να σταματήσουμε την κατάρρευση της βιοποικιλότητας.

Η αποκατάσταση οικοσυστημάτων είναι μια παγκόσμια αποστολή σε μαζική κλίμακα. Στόχος είναι η αποκατάσταση δισεκατομμυρίων εκταρίων γης - μια περιοχή μεγαλύτερη από την Κίνα ή τις ΗΠΑ - έτσι ώστε οι άνθρωποι να έχουν πρόσβαση σε τρόφιμα, καθαρό νερό και θέσεις εργασίας.

Σημαίνει να φέρουμε πίσω φυτά και ζώα από το χείλος της εξαφάνισης.

Αλλά περιλαμβάνει, επίσης, τις πολλές μικρές ενέργειες που μπορεί να κάνει ο καθένας κάθε μέρα: καλλιέργεια δέντρων, πρασινοποίηση των πόλεων μας, επαναδημιουργία των κήπων μας ή καθαρισμός σκουπιδιών δίπλα από ποτάμια και ακτές, εξοικονόμηση νερού στις φυτικές και ζωικές καλλιέργειες, φυτική ανακύκλωση, κυκλική οικονομία, οικιακή ανακύκλωση και κομποστοποίηση

Η αποκατάσταση των οικοσυστημάτων έχει σημαντικά οφέλη για τους ανθρώπους. Για κάθε ευρώ που επενδύεται στην αποκατάσταση, αναμένεται τουλάχιστον επτά έως τριάντα ευρώ σε απόδοση για την κοινωνία. Η αποκατάσταση δημιουργεί επίσης θέσεις εργασίας σε αγροτικές περιοχές όπου χρειάζονται περισσότερο.

Τα 200.000.0000 ευρώ που έχουν επενδυθεί, μέχρι σήμερα, μέσω της ΔΕΥΑΣ δημιουργούν ένα ισχυρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, συμβάλλοντας καθοριστικά στην αειφορία. Ήδη προτάσεις 62.000.000 ευρώ της νέας Δημοτικής Αρχής του κ. Αλέξανδρου Χρυσάφη εγγυώνται ότι η προσπάθεια αυτή θα ενισχυθεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Διαβάστε περισσότερα...
Κατάλληλο το νερό στην Ορεινή

Κατάλληλο το νερό στην Ορεινή Κύριο

Μετά από εκτενείς καθαρισμούς του δικτύου ύδρευσης της Τ.Κ. Ορεινής, που είχαν ως τελικό αποτέλεσμα την υδροδότηση με κατάλληλο πόσιμο νερό, ενημερώνουμε τους κατοίκους ότι μπορούν να χρησιμοποιούν το νερό του δικτύου ύδρευσης και για πόση.

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα συνεχιστούν οι μετρήσεις για την παρακολούθηση της ποιότητας του νερού.

 Ευχαριστούμε τους κατοίκους της Τ.Κ. Ορεινής για την κατανόησή τους.

 Ο Γεν. Δ/ντής

 Δρ. Σαφαρίκας Νικόλαος

 Οικονομολόγος

 

Διαβάστε περισσότερα...
Ακατάλληλο προς πόση το νερό στην Ορεινή

Ακατάλληλο προς πόση το νερό στην Ορεινή Κύριο

Λόγω αναγκαίων έκτακτων εργασιών απολύμανσης  και  υπερχλωρίωσης των κεντρικών δεξαμενών και του δικτύου ύδρευσης  στην Τ.Κ.  Άνω και Κάτω Ορεινής, καλούνται οι κάτοικοι της εν λόγω περιοχής να μην χρησιμοποιούν το νερό για πόση μέχρι νεωτέρας ανακοίνωσης από την ΔΕΥΑΣ.

 Ευχαριστούμε τους κατοίκους της περιοχής  αυτής για την κατανόησή τους.

 Ο Γεν. Δ/ντής

 Δρ. Σαφαρίκας Νικόλαος

 Οικονομολόγος

Διαβάστε περισσότερα...
Πρόσκληση Δ.Σ. ΔΕΥΑ Σερρών Τρίτη  25-5-2021

Πρόσκληση Δ.Σ. ΔΕΥΑ Σερρών Τρίτη 25-5-2021

Κύριοι, έχουμε την τιμή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 και του άρθρου 6 παρ. 4 του Ν.1069/80 "περί κινήτρων για την ίδρυση επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης" και τις αντίστοιχες διατάξεις του άρθρου 4 του Εσωτερικού Κανονισμού λειτουργίας και διαχείρισης της Δ.Ε.Υ.Α.Σ., να σας προσκαλέσουμε την 25-05-2021 ημέρα Τρίτη και ώρα 14:00 σε τακτική συνεδρίαση, που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α.Σ, με τα παρακάτω θέματα:

Διαβάστε περισσότερα...
Διακοπή υδροδότησης λόγω αναγκαίων εργασιών στον Ξηρότοπο

Διακοπή υδροδότησης λόγω αναγκαίων εργασιών στον Ξηρότοπο Κύριο

Λόγω αναγκαίων εργασιών, στα πλαίσια του έργου «Κατασκευή νέων δεξαμενών και αγωγών μεταφοράς νερού στο Δήμο Σερρών», αύριο Σάββατο 22-5-2021 κατά τις ώρες 08:30 έως 14:00 θα σημειωθεί διακοπή υδροδότησης στον οικισμό Ξηροτόπου.  

 Η υδροδότηση θ’ αποκατασταθεί σταδιακά μετά το πέρας των εργασιών.

 Ευχαριστούμε τους κατοίκους της περιοχής  αυτής για την κατανόησή τους.

 Ο Γεν. Δ/ντής

 Δρ. Σαφαρίκας Νικόλαος

 Οικονομολόγος

Διαβάστε περισσότερα...
‘Επεσαν οι υπογραφές για την ανταλλαγή οικοπέδων μεταξύ Δήμου Σερρών και ΔΕΥΑΣ για το νέο Δικαστικό Μέγαρο

‘Επεσαν οι υπογραφές για την ανταλλαγή οικοπέδων μεταξύ Δήμου Σερρών και ΔΕΥΑΣ για το νέο Δικαστικό Μέγαρο

Μεθοδικά και με ταχείς ρυθμούς η Δημοτική Αρχή Σερρών του κ. Αλέξανδρου Χρυσάφη αλλά και η Διοίκηση της ΔΕΥΑΣ, με επικεφαλής τον Πρόεδρό της κ. Αλέξανδρο Χαλκιόπουλο, προχωρούν με σύστημα και αποφασιστικότητα στην υλοποίηση εμβληματικών έργων, που αφήνουν ανεξίτηλη σφραγίδα στην αναπτυξιακή προσπάθεια του Δήμου μας.

Στο Δημοτικό Μέγαρο Σερρών, ο Δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ κ. Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος υπέγραψαν, παρουσία του συμβολαιογράφου κ. Γιάννη Λαϊνά, την ανταλλαγή οικοπέδων που σηματοδοτεί τη δρομολόγηση των διαδικασιών για την ανέγερση του Νέου Δικαστικού Μεγάρου.

Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 8.000.000 ευρώ, που θα κατασκευασθεί μέσω ΣΔΙΤ και θα διευκολύνει την ταχύτερη απονομή της Δικαιοσύνης , βελτιώνοντας καθοριστικά τις συνθήκες εργασίας δικαστικών λειτουργών, δικαστικών υπαλλήλων, νομικών αλλά και την εξυπηρέτηση των πολιτών του συνόλου της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

Καταλυτική για τη δρομολόγηση του έργου υπήρξε η παρέμβαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ.κ. Καραμαμνλή.

Το σημερινό Δικαστικό Μέγαρο θα περιέλθει στην κυριότητα του Δήμου Σερρών και θα αξιοποιηθεί άμεσα ως σημαντική κτιριακή υποδομή.

Η ΔΕΥΑΣ παραχωρεί έκταση 16 στρεμμάτων, πλησίον του Σιδηροδρομικού Σταθμού, ενώ στην κατοχή της περιέρχεται έκταση 40 στρεμμάτων, του Δήμου Σερρών, που βρίσκεται δίπλα στο πρώην πάρκινγκ βαρέων οχημάτων.

Κατά χρήση παραχωρήθηκαν άλλα 15 στρέμματα, που γειτνιάζουν με την ανωτέρω έκταση. Έτσι δημιουργούνται οι προϋποθέσεις υλοποίησης ενός μακρόπνοου οράματος παλαιότερων διοικήσεων της ΔΕΥΑΣ για την κατασκευή σύγχρονου αμαξοστασίου, γραφείων και αποθηκών logistics της Δημοτικής Επιχείρησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην έκταση των 16 στρεμμάτων δε προβλεπόταν από τους ισχύοντες όρους χρήσης γης η ανέγερση αμαξοστασίου, ενώ στην έκταση των 55 στρεμμάτων, συνολικά, που περιέρχονται, πλέον, στη ΔΕΥΑΣ παρέχεται αυτή η δυνατότητα.

Μεγάλος μέρος των ακινήτων που περιέρχονται στην ιδιοκτησία της ΔΕΥΑΣ θα αξιοποιηθεί για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μέσω του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Μέσα από την επένδυση αυτή θα μειωθεί δραστικά το λειτουργικό κόστος της δημοτικής επιχείρησης.

Προσηλωμένη στην υλοποίηση του μακροπρόθεσμου επενδυτικού της προγράμματος η ΔΕΥΑΣ, δημιουργεί τις συνθήκες που θα της επιτρέψουν να οδηγήσει τις εξελίξεις στη νέα, απαιτητική, ψηφιακή εποχή, προστατεύοντας το περιβάλλον, εγγυώμενη την ποιότητα ζωής των πολιτών του Δήμου Σερρών.

Διαβάστε περισσότερα...
Πρόσκληση Δ.Σ. ΔΕΥΑ Σερρών Πέμπτη 13-5-2021

Πρόσκληση Δ.Σ. ΔΕΥΑ Σερρών Πέμπτη 13-5-2021

Κύριοι, έχουμε την τιμή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 και του άρθρου 6 παρ. 4 του Ν.1069/80 "περί κινήτρων για την ίδρυση επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης" και τις αντίστοιχες διατάξεις του άρθρου 4 του Εσωτερικού Κανονισμού λειτουργίας και διαχείρισης της Δ.Ε.Υ.Α.Σ., να σας προσκαλέσουμε την 13-05-2021 ημέρα Πέμπτη και ώρα 14:00 σε έκτακτη   συνεδρίαση, που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α.Σ, με τα παρακάτω θέματα:

Διαβάστε περισσότερα...
Πρόσκληση Δ.Σ. ΔΕΥΑ Σερρών Τετάρτη 12-5-2021

Πρόσκληση Δ.Σ. ΔΕΥΑ Σερρών Τετάρτη 12-5-2021

Κύριοι, έχουμε την τιμή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 και του άρθρου 6 παρ. 4 του Ν.1069/80 "περί κινήτρων για την ίδρυση επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης" και τις αντίστοιχες διατάξεις του άρθρου 4 του Εσωτερικού Κανονισμού λειτουργίας και διαχείρισης της Δ.Ε.Υ.Α.Σ., να σας προσκαλέσουμε την 12-05-2021 ημέρα Τετάρτη και ώρα 14:00 σε έκτακτη   συνεδρίαση, που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α.Σ, με τα παρακάτω θέματα:

Διαβάστε περισσότερα...
Έκτακτο Δελτίο Τύπου

Έκτακτο Δελτίο Τύπου Κύριο

Λόγω αναγκαίας επισκευής βλάβης στο πρωτεύον δίκτυο ύδρευσης επί της οδού Πιττακού, σήμερα Τρίτη 11-05-2021 και στις ώρες 06:30’ με 13:00’, θα σημειωθεί διακοπή υδροδότησης στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Δογάνης, Πιττακού, Ομονοίας,  Μεραρχίας, Κιλκίς και Τζαβέλλα.

 Η υδροδότηση θ’ αποκατασταθεί σταδιακά μετά το πέρας των εργασιών.

 Ευχαριστούμε τους κατοίκους της περιοχής αυτής για την κατανόησή τους.

 Ο Γεν. Δ/ντής

 Δρ. Σαφαρίκας Νικόλαος

Οικονομολόγος

 

Διαβάστε περισσότερα...
Πρόσκληση Δ.Σ. ΔΕΥΑ Σερρών Δευτέρα 10-5-2021

Πρόσκληση Δ.Σ. ΔΕΥΑ Σερρών Δευτέρα 10-5-2021

Κύριοι, έχουμε την τιμή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 και του άρθρου 6 παρ. 4 του Ν.1069/80 "περί κινήτρων για την ίδρυση επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης" και τις αντίστοιχες διατάξεις του άρθρου 4 του Εσωτερικού Κανονισμού λειτουργίας και διαχείρισης της Δ.Ε.Υ.Α.Σ., να σας προσκαλέσουμε την 10-05-2021 ημέρα Δευτέρα και ώρα 14:00 σε έκτακτη   συνεδρίαση, που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α.Σ, με τα παρακάτω θέματα:

Διαβάστε περισσότερα...