Ενημέρωση

ΔΕΥΑΣ
Διακοπή υδροδότησης λόγω αναγκαίας επισκευής βλάβης

Διακοπή υδροδότησης λόγω αναγκαίας επισκευής βλάβης

Λόγω αναγκαίας επισκευής βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης στην οδό Δορυλαίου, αύριο Παρασκευή  23-07-2021 και στις ώρες 08:00 με 10:00 θα σημειωθεί διακοπή υδροδότησης στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς: Χρυσοστόμου Σμύρνης, Μεραρχίας, Μπεκιάρη, Μαραθώνος, Θεσσαλονίκης και Γεωργίου Παπανδρέου και Ραιδεστού

 Η υδροδότηση θ’ αποκατασταθεί σταδιακά μετά το πέρας των εργασιών.

 Ευχαριστούμε τους κατοίκους της περιοχής αυτής για την κατανόησή τους.

 Ο Γεν. Δ/ντής

 Δρ. Σαφαρίκας Νικόλαος

Οικονομολόγος

Πρόσκληση Δ.Σ. ΔΕΥΑ Σερρών Πέμπτη 22-07-2021

Πρόσκληση Δ.Σ. ΔΕΥΑ Σερρών Πέμπτη 22-07-2021

Κύριοι, έχουμε την τιμή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 και του άρθρου 6 παρ. 4 του Ν.1069/80 "περί κινήτρων για την ίδρυση επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης" και τις αντίστοιχες διατάξεις του άρθρου 4 του Εσωτερικού Κανονισμού λειτουργίας και διαχείρισης της Δ.Ε.Υ.Α.Σ., να σας προσκαλέσουμε την 22-07-2021 ημέρα Πέμπτη και ώρα 12:00 σε έκτακτη   συνεδρίαση, που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α.Σ, με τα παρακάτω θέματα:

Υψίστης περιβαλλοντικής σημασίας το νέο αποχετευτικό δίκτυο της Κάτω Καμήλας

Υψίστης περιβαλλοντικής σημασίας το νέο αποχετευτικό δίκτυο της Κάτω Καμήλας

Ένα μεγάλο έργο υψίστης περιβαλλοντικής και αναπτυξιακής σημασίας, που θωρακίζει τη Δημόσια Υγεία και βελτιώνει την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των πολιτών της Κάτω Καμήλας, εισέρχεται σε φάση υλοποίησης, με την υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία για τη δημιουργία σύγχρονου αποχετευτικού δικτύου. Η συμβατική αξία του έργου ανέρχεται σε 5.106.816,01 ευρώ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “Φιλόδημος Ι”.

Η υλοποίηση ενός μεγάλου έργου σ’ ένα σχετικά μικρό οικισμό του Δήμου Σερρών αντικατοπτρίζει την φιλοσοφία της ισόρροπης ανάπτυξης που διέπει τη Δημοτική Αρχή, τόνισε, ο Δήμαρχος Σερρών κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης.

“Μεθοδικά και με μεγάλη ένταση εργαζόμαστε ακατάπαυστα για την υλοποίηση και ολοκλήρωση έργων που πάνε τον τόπο μας ένα βήμα πιο μπροστά, διαμορφώνοντας ένα Δήμο πιο σύγχρονο και πιο ανθρώπινο”, υπογράμμισε ο Δήμαρχος Σερρών. 

“Οι βόθροι που λειτουργούν αυτή την στιγμή στην Κάτω Καμήλα, επιβαρύνοντας το περιβάλλον, θα αντικατασταθούν από ένα σύγχρονο αποχετευτικό δίκτυο, βελτιώνοντας τις υγειονομικές συνθήκες και προστατεύοντας τη Δημόσια Υγεία, προσθέτοντας ένα ακόμη πολύ σημαντικό κομμάτι στο “παζλ” της διαχείρισης λυμάτων του Δήμου Σερρών”, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ κ. Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος.

 Η κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων υδάτων θα γίνει με το σύστημα αναρρόφησης κενού, εξαλείφοντας προβλήματα οσμών και προστατεύοντας τους υπόγειους υδροφόρους ορίζοντες.

Τα λύματα θα μεταφέρονται μέσω καταθλιπτικού αγωγού σε κοντινό υφιστάμενο αντλιοστάσιο του εξωτερικού δικτύου αποχέτευσης λυμάτων της Δ.Ε. Σκουτάρεως και από εκεί στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (Βιολογικός Καθαρισμός) του Δήμου Σερρών. 

Η μελέτη του αποχετευτικού δικτύου της Κάτω Καμήλας συνυπολόγισε την προοπτική εξυπηρέτησης του πληθυσμού της και μετά από 40 χρόνια. Το συνολικό μήκος των δικτύων αποχέτευσης που θα αναπτυχθούν ανέρχεται σε 9 χιλιόμετρα.

Το έργο θα κατασκευασθεί από την εταιρεία Τ.Ε.Σ. Α.Ε. και εντάχθηκε στο πρόγραμμα “Φιλόδημος Ι” το Νοέμβριο του 2018.

Στην εργολαβία προβλέπεται η εγκατάσταση 204 φρεατίων συλλογής (αναρρόφησης) με βαλβίδα κενού. Περιλαμβάνεται, επίσης, η λειτουργία του δικτύου και του αντλιοστασίου για διάστημα 6 μηνών.  Το νέο αποχετευτικό δίκτυο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία μέσα σε προθεσμία 26 μηνών.

Το περιβαλλοντικό όφελος και η ποιότητας ζωής που διασφαλίζονται ακόμα και για τις επόμενες γενιές αποτελούν μια ουσιαστική “επένδυση” για τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων της Κάτω Καμήλας.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS