ΔΕΥΑΣ
Πρόσκληση Δ.Σ. ΔΕΥΑ Σερρών Τετάρτη 09-06-2021

Πρόσκληση Δ.Σ. ΔΕΥΑ Σερρών Τετάρτη 09-06-2021

Κύριοι, έχουμε την τιμή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 και του άρθρου 6 παρ. 4 του Ν.1069/80 "περί κινήτρων για την ίδρυση επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης" και τις αντίστοιχες διατάξεις του άρθρου 4 του Εσωτερικού Κανονισμού λειτουργίας και διαχείρισης της Δ.Ε.Υ.Α.Σ., να σας προσκαλέσουμε την 09-06-2021 ημέρα Τετάρτη και ώρα 12:00 σε έκτακτη   συνεδρίαση, που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α.Σ, με τα παρακάτω θέματα:

Έκτακτο δελτίο Τύπου για τον οικισμό της Βαμβακιάς

Έκτακτο δελτίο Τύπου για τον οικισμό της Βαμβακιάς

Λόγω διακοπής ηλεκτροδότησης στην Τ.Κ. Βαμβακιάς από το Δ.Ε.Δ.Η.Ε., σήμερα Τετάρτη 09-06-2021 από τις 11:00 έως τις 13:30 μ.μ., θα σημειωθούν προβλήματα χαμηλής πίεσης έως και διακοπή υδροδότησης στον οικισμό της  Τ.Κ. Βαμβακιάς.

 Η υδροδότηση θ’ αποκατασταθεί σταδιακά μετά την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

 Ευχαριστούμε τους κατοίκους της περιοχής αυτής  για την κατανόησή τους.

Ο Γεν. Δ/ντής

 Δρ. Σαφαρίκας Νικόλαος

 Οικονομολόγος

Η αποκατάσταση των οικοσυστημάτων είναι η αποστολή της επόμενης δεκαετίας για ολόκληρη την ανθρωπότητα

Η αποκατάσταση των οικοσυστημάτων είναι η αποστολή της επόμενης δεκαετίας για ολόκληρη την ανθρωπότητα

Εδώ και πολύ καιρό ο άνθρωπος εκμεταλλεύεται και καταστρέφει τα οικοσυστήματα του πλανήτη μας. Κάθε τρία δευτερόλεπτα, χάνονται δασικές εκτάσεις που αναλογούν σ’ ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, ενώ τον περασμένο αιώνα η ανθρώπινη δραστηριότητα αφάνισε τους μισούς από τους υγροτόπους της γης.

Η εμφάνιση του COVID-19 έδειξε, επίσης, πόσο καταστροφικές είναι οι συνέπειες της απώλειας οικοσυστημάτων. Μειώνοντας την περιοχή του φυσικού οικοτόπου για τα ζώα, δημιουργήσαμε ιδανικές συνθήκες για την εξάπλωση των παθογόνων ιών- συμπεριλαμβανομένων των κορωνοϊών.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) θα σημάνει και την ταυτόχρονη έναρξη της Δεκαετίας των Ηνωμένων Εθνών για την Αποκατάσταση του Οικοσυστήματος (2021-2030). Μια παγκόσμια αποστολή για την αποκατάσταση δισεκατομμυρίων εκταρίων, από δάση μέχρι αγροτικές εκτάσεις, από την κορυφή των βουνών έως το βυθό της θάλασσας.

Μόνο με υγιή οικοσυστήματα μπορούμε να βελτιώσουμε τη ζωή των ανθρώπων, να αντισταθμίσουμε την κλιματική αλλαγή και να σταματήσουμε την κατάρρευση της βιοποικιλότητας.

Η αποκατάσταση οικοσυστημάτων είναι μια παγκόσμια αποστολή σε μαζική κλίμακα. Στόχος είναι η αποκατάσταση δισεκατομμυρίων εκταρίων γης - μια περιοχή μεγαλύτερη από την Κίνα ή τις ΗΠΑ - έτσι ώστε οι άνθρωποι να έχουν πρόσβαση σε τρόφιμα, καθαρό νερό και θέσεις εργασίας.

Σημαίνει να φέρουμε πίσω φυτά και ζώα από το χείλος της εξαφάνισης.

Αλλά περιλαμβάνει, επίσης, τις πολλές μικρές ενέργειες που μπορεί να κάνει ο καθένας κάθε μέρα: καλλιέργεια δέντρων, πρασινοποίηση των πόλεων μας, επαναδημιουργία των κήπων μας ή καθαρισμός σκουπιδιών δίπλα από ποτάμια και ακτές, εξοικονόμηση νερού στις φυτικές και ζωικές καλλιέργειες, φυτική ανακύκλωση, κυκλική οικονομία, οικιακή ανακύκλωση και κομποστοποίηση

Η αποκατάσταση των οικοσυστημάτων έχει σημαντικά οφέλη για τους ανθρώπους. Για κάθε ευρώ που επενδύεται στην αποκατάσταση, αναμένεται τουλάχιστον επτά έως τριάντα ευρώ σε απόδοση για την κοινωνία. Η αποκατάσταση δημιουργεί επίσης θέσεις εργασίας σε αγροτικές περιοχές όπου χρειάζονται περισσότερο.

Τα 200.000.0000 ευρώ που έχουν επενδυθεί, μέχρι σήμερα, μέσω της ΔΕΥΑΣ δημιουργούν ένα ισχυρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, συμβάλλοντας καθοριστικά στην αειφορία. Ήδη προτάσεις 62.000.000 ευρώ της νέας Δημοτικής Αρχής του κ. Αλέξανδρου Χρυσάφη εγγυώνται ότι η προσπάθεια αυτή θα ενισχυθεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS