Ενημέρωση

Οι μαθητές του 15ου Δ.Σ. Σερρών μιλούν για την αξία του νερού και του περιβάλλοντος

Οι μαθητές του 15ου Δ.Σ. Σερρών μιλούν για την αξία του νερού και του περιβάλλοντος

Εκτύπωση E-mail
(0 ψήφοι)

Άλλη μια ελπιδοφόρα συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο της ΔΕΥΑΣ, αυτή την φορά με μαθητές της Δ΄ Τάξης του 15ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών. Η περιβαλλοντική συνείδηση των μαθητών μάς επιτρέπει να αισιοδοξούμε ότι οι αυριανοί πολίτες θα διαθέτουν την απαιτούμενη ευαισθητοποίηση σε σημαντικά ζητήματα όπως η εξοικονόμηση νερού.

Τα παιδιά, υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Χρύσας Στρίγκα και της μουσικού Λέττας Αμπατζή και με την υποστήριξη της ΔΕΥΑΣ, στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής της ευθύνης, ετοίμασαν μια εξαιρετική θεατρική παράσταση με τίτλο «Το ποτάμι που αρρώστησε».

Η παράσταση πραγματεύεται τη μεγάλη σημασία του νερού και του περιβάλλοντος στη διατήρηση και την εξέλιξη της ζωής και προειδοποιεί πως η απώλειά τους θα μας οδηγήσει στον αφανισμό!

Οι συντελεστές της παράστασης συνοδευόμενοι από τον Διευθυντή του 21ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών κ. Κωνσταντίνο Στρίκα και τις δύο εκπαιδευτικούς επισκέφθηκαν τη ΔΕΥΑΣ και παρέδωσαν στον Πρόεδρό της κ. Αλέξανδρο Χαλκιόπουλο DVD με τη θεατρική παράσταση.

Παράλληλα, τοιχοκόλλησαν ζωγραφιές με μηνύματα για την προστασία του νερού και του περιβάλλοντος. Στη συνέχεια απόλαυσαν στο προαύλιο ΔΕΥΑΣ το κέρασμα που τους προσφέρθηκε.

Στο θεατρικό έργο “το ποτάμι που αρρώστησε” έγινε καλά χάρη στο μαγικό φίλτρο των νεράιδων. Το ηθικό δίδαγμα, όμως, είναι πως δεν υπάρχουν μαγικά φίλτρα και ξόρκια παρά μόνο άνθρωποι, που αν αγαπούν το περιβάλλον μπορούν να δημιουργήσουν ένα μέλλον καλύτερο, παραμυθένιο, μοναδικό, όπως μας εξιστορούν οι μαθητές του 15ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών.

Κάποιες φορές ίσως πρέπει να το ακούσουμε από παιδικά χείλη για να αντιληφθούμε την απλότητα αλλά και την σπουδαιότητα καθημερινών πράξεων για την προστασία του νερού και του περιβάλλοντος. Για την προστασία της ζωής!

Όσο για το μαγικό φίλτρο που παρασκεύασαν οι νεράιδες για να σώσουν το ποτάμι θα σας αποκαλύψουμε την σύνθεσή του και είναι σίγουρο πως και εσείς κάποιο «συστατικό» το διαθέτετε...!

Μαγικό φίλτρο

Μία δόση Βιολογικό Καθαρισμό

Μία δόση οξυγόνο

Μια δόση ανακύκλωση

Μία δόση αγάπη για τη φύση

Μία δόση μείωση της άντλησης του νερού.

Μία δόση οικονομία στο νερό

Μία δόση μείωση φυτοφαρμάκων

Μία δόση μείωση λιπασμάτων

Μία δόση μείωση αστικών αποβλήτων

Μία δόση μείωση βιομηχανικών αποβλήτων

«Μπορούμε τον κόσμο να αλλάξουμε. Την φύση καθάρια να φτιάξουμε. Να είναι η θάλασσα γαλάζια καθαρή» διαμηνύουν οι μαθητές και έχουμε κάθε λόγο να τους πιστέψουμε!

ΔΕΥΑΣ

Η βέλτιστη παροχή των υπηρεσιών παραμένει ο πρωταρχικός στόχος ο οποίος προσαρμόζεται συνεχώς στις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις των εξυπηρετούμενων πολιτών για υγιεινή ποιότητα ζωής και αναβάθμιση του περιβάλλοντος.